PHILIPS

Employabilityprogramma “EMPOWER YOURSELF’ ingericht met 4 workshops gecombineerd met een teamopdracht. Focus van de workshops: zelf-leiderschapsontwikkeling/ talentontwikkeling/ lean way of working (Quick Wins)/  creëren van sterk samenwerkende teams.
Lees hier het interview wat in het magazine ANOUK gepubliceerd is over de cultuurverandering bij PHILIPS.

HEINEKEN

In samenwerking met Adecco. Employabilityprogramma na een transitie gericht op waarde vergroten van medewerkers (70 totaal) in 2 workshops en onlineleeropdrachten. Focus: buitengewoon talentontwikkeling en dit inzetten in een excellente service.

Gonda Dunselman (HR Advisor) over Sara:
“Sara heeft HEINEKEN op regelmatige basis voorzien van advies en training. Ze luistert, vraagt, adviseert en past aan op enthousiaste, betrokken en kritische wijze. Zij neemt haar eigen professionele ervaringen mee, maar vertaalt dat op de juiste manier naar de Corporate omgeving waarin onze Assistants werkzaam zijn. De snelheid waarmee wij de trainingen voor Management Assistants wilden implementeren met daarin verwerkt de gevolgen van een reorganisatie en de HEINEKEN ‘new way of working’, werd door Sara vakkundig opgepakt en in goede samenwerking uitgewerkt. De training was een succes en krijgt een vervolg. Sara als trainer betekent ‘what you see is what you get’: enthousiasme, eerlijkheid, uitdaging, passie, humor, relativering. Ik kan Sara zonder enige twijfel aanbevelen voor advies en training als hierboven beschreven.”

DANONE

In samenwerking met Adecco. Assistant Leadership College 2015/ Assistant Leadership College 2016: gericht op elk jaar 2 workshops. Focus van de workshops: zelf-leiderschapsontwikkeling/ talentontwikkeling/ lean way of working (Quick Wins)/ inspireren van peer2peer coaching.

Martine Serné (Assistant to HR Director) about Sara:
“I met Sara during a secretary network event and asked her to do a trial workshop in Danone where we work with over 40 assistants at the time. Sara showed us to be a highly trained professional who can talk /work with all different levels and personalities. She can easily adjust the training at the spot when she realizes a different approach will be more efficient. Without any exceptions she has always the best in mind for people to let them grow in a way they feel comfortable. She is loved with our group of assistants and I hope to have a long term (work) relation with her.”

WATERNET

In samenwerking met Adecco. Employability programma “Management Ondersteuning in Beweging” bestaande uit een diagnosefase en 4 workshops gecombineerd met een teamopdracht. In de teamopdracht kreeg de medewerker (48 totaal) de ruimte om zelf invulling te geven hoe in beweging naar de toekomst te komen. Focus van de workshops: zelf-leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, service excellence en samenwerken.
Lees hier het artikel over het opnieuw uitvinden van je eigen functie bij Waternet, gepubliceerd door Managementsupport.

Loe Kessels (Teamleider Managementondersteuning) over Sara:
“In 2014 werd er bij Waternet nagedacht over het veranderende werkveld van haar 55 secretarieel medewerkers. De digitalisering, de veranderende klantvraag en de interne efficiency waren aanleiding om een andere koers te kiezen. Sara heeft in dit vraagstuk voor ons de buitenwereld mee naar binnen genomen. Ze heeft de urgentie van verandering op de kaart gezet, door aansprekende voorbeelden uit het werkveld. Vooral haar eerlijkheid, in combinatie met een onconventionele maar scherpe aanpak heeft ons geholpen op de juiste wijze naar onze toekomst te kijken. De bottom-up benadering die Sara hanteert zorgt voor betrokkenheid en openheid. Bij weerstand zorgde Sara voor oprechte aandacht, de nodige humor en relativering. Haar inspirerende begeleiding heeft ervoor gezorgd dat we de horde op een mooie manier hebben genomen. De medewerkers kijken met veel plezier terug op onze samenwerking; het was hun begin van bewustwording en groei. Voor ons als leidinggevenden is het fijn dat we af en toe nog met Sara kunnen sparren.”

ASML

Employabilityprogramma “Assistant Development Program” bestaande uit een diagnosefase en 5 workshops gecombineerd met een teamopdracht. In de teamopdracht kregen de medewerkers (100 totaal) de ruimte om zelf invulling te geven aan een mogelijk toekomstbeeld van een professionele organisatie van assistants. Focus van de workshops: zelf-leiderschapsontwikkeling/ talentontwikkeling/ projectmatig werken/  creëren van samenwerkende teams.

Ellen Janse (Team Leader Management Support Organization) over Sara:
“Sara heeft binnen ASML een eerste aanzet gegeven voor het verandertraject van onze Management Support Organisatie. Kenmerkend aan haar is haar enthousiasme, de wil om te slagen en iedereen hierbij te betrekken. Haar credo is ‘verandering is leuk, the future is in your hands’. Sara is enorme flexibel, zodra de opgezette aanpak niet slaagt, wordt er per direct bijgestuurd. Ze is een harde werker met een niet aflatende energie. Het is onmogelijk om niet door haar enthousiasme geraakt te worden. Daarnaast is Sara voor mij altijd een heel fijne sparringpartner die haar schat aan ervaring heel graag deelt.”

NOVARTIS

Diagnose en advies, gebaseerd op wens -en potentie interviews, richting toekomstige dienstverlening van assistants. Aanvullend een 3 tal workshops gericht op: talentontwikkeling en onderlinge samenwerking.